Bağış: Umarım Fransız senatosunda akıl galip gelir
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün Fransız Senato’sunda oylanacak olan 1915 olaylarında Ermeni iddiasının inkarını suç sayan yasa tasarısı ile ilgili olarak, "Ümit ediyorum ki; akıl akılsızlığa galip gelir.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Spor Kulübü Başkanı Garo Hamamcıoğlu ve beraberindekileri kabul etti. AB Bakanlığı’nın Ortaköy’deki ofisinde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bağış, sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan yasayı oylayacak Fransız Senatosu’ndan aklın ön plana çıkacağı bir karar beklediğini söyledi.
"1930 yılından bu yana farklı inanç grupları ile ilgili çözülemeyen sorunları, Ağustos ayında Sayın Başbakan’ımızın imzalamış olduğu kanun hükmünde kararname ile çözdük." diyen Bağış şöyle konuştu: " Biz Ermenistan ile de ilişkilerimizi geliştirmek için çok çabalar sar fettik. Ermenistan’a tarihte bir ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir mektup gönderdi. ‘Gelin ortak bir komisyon kuralım, bütün arşivleri sonuna kadar açalım’ dedi. Şimdi tüm bu olumlu gelişmeler devam ederken, Fransa’da Fransız İhtilali’ne aykırı bir yasa tasarısı, Fransız anayasasına aykırı olduğu Fransız Meclisi tarafından kabul edilmiş bir yasa tasarısı var. İfade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan bir yasa tasarısı var. Fransa’nın da kurucuları arasında yer aldığı Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin de bütün değerlerine aykırı bir yasa tasarı. Bu tasarının Türklerle veya Ermenilerle bir alakası yok. Bu tamamen Mayıs ayındaki seçimde aşırı sağın, Le Pen’nin oylarını merkez sağa çekebilme çabasıdır.”
Tasarının Fransa’da siyasi istismar için kullanıldığını dile getiren Bağış sözlerini şöyle tamamladı: “Bu işten ne Ermeni vatandaşlarımızın, ne de Ermenistan’ın bir çıkarı olur. Ne Fransa ulusal çıkarlarına hizmet eder. Sadece ve sadece Fransa siyaseti içerisinde bir istismar çabasıdır. Bu tasarı bugün kabul edilse bile Fransız Anayasa Mahkemesi'nde dönmesi gerekir. Yoksa Fransa’nın dünyada saygınlığı kalmaz. Ama o noktaya götürmemelerini Fransız senatörlerinin aklı selimle hareket etmelerini bekliyorum. Ümit ederim ki akıl akılsızlığa üstün gelir.”
CİHAN
Benzer Haberler
Yorumlar (0)



Son Yorumlananlar
Yorum : 0
Yorum : 0
Yorum : 0
Yorum : 0











