Validebağ Anlaşması

Üsküdar ilçesinde Validebağ Korusu'na yapımı planlanan ve bu sebeple günlerdir ülke göndeminden düşmeyen, herkes tarafından tepkiye sebep olan cami inşaatı yapımının mahkeme süresince durdurulmasına karar verildi.

GÜNCEL - 2014-10-29 22:25:35

Validebağ Korusu'nda cami yapımı için günlerdir Validebaü gönüllüleri engel olmaya çalışıyor. Dün konuyla ilgili olarak ortak bir karar alınması için Üsküdar Belediyesi ve Validebağ gönüllüleri Üsküdar Kaymakamlığı'nda uzlaşmak için bir araya geldi. Uzlaşmak için yapılan toplantıya Siyaset Bilimci Profesör Doktor Ersin Kalaycıoğlu, mimar ve inşaat mühendisleri, mahalle sakinleri katıldı. Bu uzlaşmanın, mahalleye başka yerlerden de eylemcilerin gelmesi üzerine alınması gerektiği iddia ediliyor. Alınan kararla mahkeme süresince inşaat yapımı durduruldu.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, cami inşaatının durdurulma kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazda bulunduğunu ifade etti. 

 

Ayrıca Türkmen, sosyal tesis yapımından vazgeçtiklerini, Validebağ Korusu'na sadece cami yapılacağını ve kendilerine ait olan 1200 metrekarelik arsanın 900 metresinin de yeşillik olacağını da ifadelerine ekledi. Türkmen sözlerine, “Yapılan toplantıda proje üzerinde yeniden çalışma kararı alındı. Her türlü hukuki süreci de beklenerek, proje yeniden gözden geçirilecek, bir orta yol bulunacak. Yapılacak yeni projede yeşil alan daha çok olacak. Cami avlusunda çocuk alanları olacak. Şu anki mezbelelik de ortadan kalmış olacak” şeklinde devam etti.

Günün Diğer Haberleri