Başörtülü Anaokulu

Ataşehir'de Hasret-2 adındaki Anaokulunda 5-6 yaşlarındaki öğrencilerin takke ve başörtü takarak okula gittikleri öğrenildi.

GÜNCEL - 2014-10-30 16:52:30

Ataşehir'de Esatpaşa Mahallesi'nde Fatih Rüştü Zorlu Caddesi üzerinde bir apartmanın bodrum katındaki Hasret-2 Anaokulu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'na kayıtlı olduğuna dair hiç bir belgesi bulunmuyor. Çocuklar bu anaokuluna başörtü ve takkelerle gidiyor.

 

Ataşehir'de Esatpaşa Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında Milli Eğitim Bakanlığı logosu bulunmayan, sadece isminin ve irtibat numaralarının yazılı olduğu bir tabela asılı olan Hasret-2 adındaki anaokuluna, Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın yaptığı habere göre 5-6 yaşlarındaki çocuklar takke ve başörtülerle gidiyor.

 

Konu hakkında Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Turguy Yokuş'un açıklaması ise şöyle: 

“ Siyasi iktidar ideolojisi doğrultusunda toplumu biçimlendiriyor. Her türden merdiven altı, kaçak eğitimi biliyor, göz yumuyor. Bilimsel niteliği olması gereken eğitimden Türkiye toplumu uzaklaşmaktadır. Bir an önce bunlar soruşturulmalı. Kim izin verdiyse bulunmalı. İzin verilmediyse siyasi iktidar devlet eliyle müdahale etmelidir. Toplumun farklı kesimlerine eşit şekilde yaklaşmak istiyorsa müdahale etmesi gerekiyor.”

Günün Diğer Haberleri