Acılı Annenin Umutsuz Bekleyişi

Ermenek ilçesinde kömür ocağının suyla dolması ve yeraltında 18 işçinin mahsur kalması ardından tüm çalışmalar devam ederken, mahsur kalan işçiden Tezcan Gökçe'nin anne ve babasının konuşmaları duyanlara duygusal anlar yaşattı. Acılı annenin sözleri ise yürekleri burktu : 'Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı...'

GÜNCEL - 2014-10-30 18:33:51

Ermenek'te maden kazası sonrasında yeraltında mahsur kalan 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin 75 yaşındaki babası Recep Gökçe ile annesi Ayşe Gökçe, umut ve acılı bir bekleyiş içerisinde çocuklarından iyi bir haber gelmesi için dua ediyor. 
 
 
Ellerinden hiç bir şey gelmeden sabaha kadar uyumadıklarını, bir umutla çocuklarının dönmesini beklediklerini söyleyen yaşlı kadın, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? Geceleri  uyuyamıyorum. 'Ocağa gitme artık' diye kaç defa söylememe rağmen beni dinlemedi" diye konuştu. 
 
 
Torunlarının babasının döneceğinden umutlu olan baba ise; "Olayı duyduğumuzda acımızdan çok ağladık. Annesinin ve eşinin 'işi  bırak' demesine rağmen onları hiç dinlemedi. 'Burada dursam ne yapacağım. Gidip  çalışayım' derdi. Hala oğlumdan iyi bir haber alamadığımız için perişan olduk.  İki gündür 'akşam gelecek' diye gözümüz kapıda ama hala gelmedi. Kimse de bir şey  söylemiyor." dedi.
 
 
 
Anne Ayşe Gökçe, röportaj sırasında AA Muhabirine "Gitti mi benim oğlan şimdi, saklamayın" diyerek yürekleri burktu. Ancak, muhabirin  "Henüz hiçbir şey belli değil. Çalışmalar sürüyor" cevabı acılı anneyi az da olsa rahatlattı.
Günün Diğer Haberleri