Doğu Türkistan’da insanlık ölüyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Doğu Türkistan’da kapalı devre zulümlerin yaşandığını söyledi. Gündoğdu, vicdan sahibi herkesi katliam ve baskıların sona erdirilmesi için sorumluluk almaya davet etti.

GÜNCEL - 2014-08-20 22:11:41

Doğu Türkistan’da, 20 milyonu aşkın Müslüman Uygur Türkü’nün Çin devleti tarafından her türlü baskıya tabi tutulduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Doğu Türkistan’da binlerce Müslüman’ın katledildiğini söyledi.

 

BİNLERCE MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ

Doğu Türkistan’ın, Çin zulmü altında inlediğini, binlerce insanın katledildiğini belirten Gündoğdu,  Doğu Türkistan’da, Gazze, Orta Afrika, Mısır, Irak veya Suriye’den farklı bir durum yaşandığını belirterek, “Dünya ile iletişim kesilmiş, haber almaya açık değil. Bu şekilde zulüm yapılıyor. Haber yaptırılması da yasak olduğu için Doğu Türkistan dikkatlerden uzak kalıyor” diye konuştu.

Bilinçli bir şekilde Müslümanlara zulüm yapıldığını, Müslüman olmayıp başka dini seçmiş olanların bu zulmü yaşamadığını dile getirdi.

 

“ACILARI HAFİFLETMELİYİZ”

Gündoğdu, Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile bir araya gelerek bölgede yaşananlar hakkında bilgi aldığını, bu kapsamda harekete geçtiklerini vurgulayarak, “Bölgeye bağımsız gözlemcilerin, insan hakları derneklerinin yardım kuruluşlarının girmesi lazım, bunun çağrısını yapmalıyız. AB- Karma İstişare Komitesi olarak basın toplantısı yaptık. Türkiye’deki örgütlü yapının yüzde 90’nın desteği ile Doğu Türkistan’da yaşanan acıların hafiflemesi için gayretler sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“MAZLUMUN YANINDAYIZ”

Memur-Sen’in birinci önceliğinin “mazlumlar” olduğunun altını çizen Gündoğdu, “Doğuştan gelen haklara saygı gösterilmelidir. Bu haklara saygı gösterilmiyorsa o ülkeyle ticaret yapmanın, kar elde etmenin de bir önemi yoktur” dedi.  

Günün Diğer Haberleri