Önce Boşandılar, Sonra ...

Bursa'da aşırı kiloları sebebi ile geçimsizlik olan evliliklerini bitirme kararı alan ve boşanan 31 yaşındaki Bihter Cihay ve 32 yaşındaki Vahdet Altun, birbirlerinden habrsiz yaptıkları diyet ve oldukları mide ameliyatı sonrasında verdikleri kilolar ardından yeniden evlendi.

SAĞLIK - 2014-11-04 12:47:17

Bursa'da aşırı kiloları sebebi ile geçimsizlik yaşayan ve evlilikleri noktalayan çift, özel bir hastane sayesinde verdikleri kilolar ardından yeniden dünya evine girdi. Vahdet Altun 168 kilodan, geçirdiği tüp mide ameliyatı ile 98'e, boşandığı eşi Bihter Cihay ise, 115 kilodan 60 kiloya düştü. Tedavi ardından birbirleri ile yeniden evlenen çift çok mutlu olduklarını söyledi. Ayrıca "Obezite sebebiyle 3 yıllık evliliğimiz kabusa dönmüştü. Geçimsizlik olunca boşanmaya karar verdik. Ancak birbirimizden habersiz tedavi olduk. Karşılaşınca da yeniden evlenmeyi düşünüp, ikinci mutluluğa imza attık" sözleri ile de çift, ne kadar mutlu olduklarını bir kez daha ifade etti. 

 

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersun Topal ise, obezitenin zararlılığına dikkat çekerek, bu hastalığın her geçen gün arttığını söyledi ve "Obez nüfusu dünyadaki aç nüfustan fazla. Ciddi bir durum. 1980'de 850 milyon olan obez sayısı, şu an 2,1 milyara yükseldi. Şu anda dünyadaki obez nüfusu aç nüfustan fazla. Bu çok ciddi bir durum. Giderek şişmanlıyoruz ve bunu durduramıyoruz. Bunu aşmamızı sağlayacak çözümü bulmuş değiliz" diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri