Gazze'de son bilanço: 2 bin 51 ölü

Saldırıların yeniden başladığı önceki günden bu yana Gazze’de 26 kişi daha öldü, 170 kişi de yaralandı. Gazze’de hayatını kaybedenlerin bilançosu ise 2 bin 51’e yükseldi.

DÜNYA - 2014-08-21 07:49:01

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu’nun ateşkesi bozmasıyla, Gazze dünden beri bomba yağmuruna tutuluyor. Saldırılarda 26 kişi daha hayatını kaybetti. Toplamda Gazze katliamlarında ölenlerin sayısı 2 bin 51’e yükseldi.

 

2 BİN 51 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail savaş uçaklarının bu gece Gazze’nin değişik bölgelerine yoğun bombardıman yaptığı, birçok binanın kullanılmaz hale geldiği aktarıldı. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarında ölenlerin sayısı 2 bin 51'e, yaralananların sayısı ise 10 bin 254'e yükseldiği ifade edildi. Bir aydır devam eden saldırılar sonrası Mısır’da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamadı. Gazze’den roket atıldığını iddiasıyla İsrail ordusu yeniden Gazze’ye bomba atmaya başladı.

 

İsrail ordusu, dünden bu yana Gazze’den Toplam 180 füze atıldığını duyurdu. İsrail Ordusu'nun Twitter hesabından "Hamas'ın ateşke bozdu dünden bu yana Gazze'ye 175 füze atıldı" açıklaması paylaşıldı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistin heyetine Mısır'daki müzakerelerden çekilmesi çağrısında bulundu.

 

"Kahire'deki müzakerelerin Filistin halkının beklentilerini karşılamayacağından emindik" diyen Ebu Ubeyde, İsrail'in yerine getirmesi gereken asgari talepleri dahi karşılamayarak ateşkes için altın fırsatı kaçırdığını söyledi.

 

“YEDİ MİSLİ CEVAP VERİRİZ”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Hamas eğer bize saldırırsa yedi kat misliyle cevap veririz" açıklaması yaptı. Netanyahu, başkent Tel Aviv'de Savunma Bakanı Moşe Yalon'la düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılara değinerek, "Gazze'deki terör örgütlerinin liderleri ve komutanları bizim hedefimizdedir ve hiçbirinin dokunulmazlığı yoktur" dedi.

 

 

Kaynak: AA

Günün Diğer Haberleri