İşçilerden Hala Haber Yok

Ermenek'te maden faciası ardından yeraltında mahsur kalan 18 işçiye, 1 haftadır devam eden kurtarma çalışmalarına rağmen hala ulaşılabilmiş değil.

GÜNCEL - 2014-11-04 12:59:44

Karaman Ermenek'te su baskını sebebi ile göçük yaşanmış ve 18 işçi yeraltında mahsur kalmıştı. Olayın üzerinden tam 8 gün geçti ancak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalara rağmen, 18 maden işçisine hala ulaşılamadı.

 

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı raporuna göre Ermenek'te madende meydana gelen göçüğün sebebi biriken suyun basıncının artması idi. Mahsur kalan 18 işçiye ulaşılamama sebebini ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ulaşılan noktalarda ummadıkları farklı engellerin çıkmasının sebep olduğunu söyledi.

 

 

Ermenek'te bulunan Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.'ye ait kömürü ocağında 28 Ekim Salı günü saat 12:15 sularında göçük meydana gelmişti. İşçiler sabah vardiyasında çalışırken, su seviyesinin altında bulunan 350 metrelik bölüm bir anda su dolmaya başladı. Öğle yemeğinde bulunan işçilerin 16'sı kurtarılırken diğer 18 işçi hala su dolu olan bölümde kurtarılmayı bekliyor. 

 

 

19-20 Haziran 2014 tarihinde bu maden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından denetlenmiş, ancak eksiklerine rağmen kapatılmamasına sadece 9 bin lira para cezasının uygulanmasına karar verilmişti.

Günün Diğer Haberleri