Batan Teknede Son Durum

43 kişi ile Rumeli Feneri açıklarında batan teknedeki kayıp olan 13 kişinin aramaları hala devam ediyor.

GÜNCEL - 2014-11-04 15:07:58

"Torun" adı verilen ve batan tekneden kopan yarı batık haldeki tekne, incelenmek için KIYEM3 botu ile Büyük Liman'a getirildi. Ardından ise tekne, Sarıyer Tellibava Sahil Güvenlik İstasyonu'na çekildi.
 
 
İçinde 43 kişi ile batan teknede kayıp olan 13 kişinin arama çalışmalarına Kıyı Emniyeti'nin yanında sivil toplum örgütleri de dahil oldu. Mahalle Afet Gönüllüleri (MAGAME) ve Genç Denizciler Derneği (GEDDAD) batan tekneden kaybolan 13 kişiyi aramaya devam ediyor.
 
 
MAGAME üyesi Hüseyin Karadayı çalışmalar için  “Şu an GEDDAD kurtarma 1 botu ile deniz yüzeyinde arama kurtarma çalışması yapıyoruz. Dün akşam saatlerinde denizdeki dalganın 4-5 metreyi bulması nedeniyle daha zor şartlarda çalışıyorduk. Şuan ise deniz yüzeyi çalışmaya daha uygun. Kayıp 13 kişinin kurtarılmasına yönelik bir çalışma yapılmakta. AFAD Ekipleri ve diğer ekipler tüm gün boyunca falezlerden ve denizden kıyı araştırması yapacak. Yaklaşık 5 km’lik bu hat gün boyunca taranacak. Kıyıdan yarım mil açıkta 8,5 metre derinlikte yüzey çalışması devam diyor” açıklamasını yaptı.
Günün Diğer Haberleri