Obama: IŞİD Ortadoğu’nun kanseri

ABD Başkanı Barack Obama’dan IŞİD’in Amerikalı gazeteciyi öldürüp öldürmediğine dair beklenen açıklama geldi. Başkan Obama, yaşanan olayı doğruladı ve derin üzüntü içinde olduğunu ifade etti.

DÜNYA - 2014-08-21 07:57:34

Amerikalı gazeteci James Foley’nin Irak Şam İslam Devleti tarafından öldürüldüğü iddiası sosyal medyada bir video aracılığıyla yayınlanırken ABD Başkanı Barack Obama konuya dair açıklama yaptı.

 

Başkan Obama, ABD’li gazetecinin terör örgütünce öldürülmesinden endişe duyduğunu ifade etti. “ABD vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” diyen Obama, IŞİD gibi örgütlerin başarısız olmaya mahkum olduğunu kaydetti.

 

YAPTIKLARI SAVUNULAMAZ

“Kimse onların yaptıklarını savunamaz. IŞİD'in bir ideolojisi yok. O ideoloji tamamen iflas etmiştir” şeklinde konuşan Obama, IŞİD'e karşı mücadele edeceklerini vurguladı. Obama, Irak’taki insanlara da çağrıda bulundu. Irak’ta tüm insanların IŞİD’le mücadelede kendilerinden desteklerini esirgememesi gerektiğine vurgu yaptı. “Ortadoğu'daki bütün halklar bu kanseri yenmek için bir olmalıdır” diyen Obama, IŞİD'in 21. yüzyılda yeri olmadığının altını çizdi.

 

DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUM

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz edilmesiyle ilgili olarak, “IŞİD'in ABD'li gazeteciyi öldürmesinden derin üzüntü duydum” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: NTV 

Günün Diğer Haberleri