Anıtkabir'de İlk

Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 76. yıl dönümünde ilk kez Türk Yıldızları uçakları Anıtkabir üzerinde çizdikleri kalple Ata'sını andı.

GÜNCEL - 2014-11-10 13:51:45

Atatürk için ilk anma töreni Anıtkabir'de gerçekleşti. Cumhurbaikanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabine üyeleri ve muhalefet liderleri ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları Atatürk mozelesine çelenk bıraktı. Saat 09:05'te bayraklar yarıya indirilirken Türkiye genelinde sirenler çalındı.

 

Bu yıl 10 Kasım'da Atatürk'ü anma için ilk kez Türk Yıldızları uçakları Anıtkabir üzerinde kalp çizerek saygı geçişi yaptı. Solotürk, bir f-16 ile en düşük uçma hızı ile yavaş uçuş gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı. 

 

"Vefatının 76. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha derin bir hürmetle yadediyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının işaret ettikleri, hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere millet olarak her zamankinden daha yakınız. Türkiye istikrarla büyüyen ekonomisi, ileri standartlara ulaşan demokrasisi, içeride temin ettiği huzuru ve refahı, dışarıda elde ettiği itibarıyla hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyor. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizden devraldığımız mirası azimle taşımaya, gazi ve şehitlerimizin uğruna can verdikleri vatanımızı daha da büyütmeye devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun."

 

 

Yapılan resmi tören ardından Anıtkabir, Ata'sını ziyarete gelen vatandaşlara açıldı. 

Günün Diğer Haberleri