Okula Yapılan Saldırıda 48 Ölü

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bir okulda, öğrencilerin sabah töreni sırasında, öğrenci kılığında okula girerek üzerinde patlayıcı infilak eden bir kişi, 48 öğrencinin ölmesine sebep oldu. 79 öğrenci ise yaralı.

GÜNCEL - 2014-11-10 15:26:10

Saldırının, polis ekiplerince yapılan açıklamalara göre, daha önceden de yüzlerce kız öğrenciyi kaçırmaları ile bilinen ve çok fazla kanlı eylemleri ile gündemde olan aşırı dinci Boko Haram örgütünün bu saldırıyı düzenlediği söyleniyor.

 

Nijerya'da Potiskum kentinde devlet okulu olan Teknik Bilim Koleji'nde bu sabah tören için öğrencilerin toplandığı, okul müdürünün konuşma yapmasının beklendiği sırada 2 bin öğrencinin ortasında saldırı düzenlendi. İntihar bombacısı öğrenci kılığında okula girdi. Bu saldırı sonrasında 11 ile 20 yaşları arasındaki 48 öğrenci hayatını kaybetti. 79 öğrenci ise yaralandı.

 

VATANDAŞLAR TARAFINDAN TAŞLANDI

 

Geçen hafta yine aynı kentte bu terör örgütü tarafından Müslümanların bir yürüyüşüne saldırı düzenlenmiş ve 30 kişi öldürülmüştü.

 

Olaydan sonra okula gelen jandarma birimleri, 5 yıldır peşlerinde oldukları Boko Haram örgütünü durduramadıkları gerekçesi ile vatandaşlar tarafından taşlandı.

Günün Diğer Haberleri