Elektrik kesintileri vatandaşı sokağa döktü

Sürekli elektrik kesintileri bir mahalleyi isyan ettirdi. Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşayan vatandaşlar gece yarısı sokağa döküldü. EDAŞ binası önünde toplanan vatandaşlar burada eylem yaptı.

YEREL - 2014-08-21 09:35:21

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bazı mahallelerin yaşayan vatandaşlar sürekli hale gelen elektrik kesintilerini protesto etmek için Antakya merkezde bulunan elektrik dağıtım şirketi binasının önünde toplandı. Yetkililerin, sorunlarını biran önce çözmesini isteyen vatandaşlar ile Çevik Kuvvet polisleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

 

ARBEDE ÇIKTI

Kısa süre araçları ile yolu kapatan vatandaşlar daha sonra nöbette bulunan personelinin yanına geçti. EDAŞ binasını işgal eden vatandaşlar, polisler tarafından binandan çıkarıldı. Bu sırada bölgeye takviye olarak gelen Çevik Kuvvet ekipleri ile toplanan grup arasında tartışma çıktı. Vatandaşlar tekrar EDAŞ personelinin bulunduğu bahçeye girmek isteyince, polis biber gazı ile gruba müdahale etti.

 

Müdahale sırasında Çevik Kuvvet polislerinin kaskları havalarda uçuşurken, sivil ekiplerin de müdahalesi ile grup, binanın karşı tarafında bulunan kaldırıma gönderildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e konunun aksettirildiği ve çözüm sözünün verildiği bilgisi verilmesinin ardından vatandaşlar araçlarına binerek EDAŞ binasının önünden ayrıldı.

 

Kaynak: Cihan


Günün Diğer Haberleri