'Bu Tarz Benim' için RTÜK'ten Rapor

Show TV'de yayınlanan, jüri üyeliklerini Nur Yerlitaş, Kemal doğulu ve Ivana Sert2in yaptığı 'Bu tarz Benim' yarışması, vatandaşlar tarafından tepki görmeye başlayınca RTÜK program hakkında rapor hazırladı.

MAGAZİN - 2014-11-10 18:10:21

Milliyet'in yaptığı habere göre RÜK tarafından hazırlanan raporda, stil yarışması altında yapılan programda stilden çok aşağılama ve şiddet içeriği bulunan hareketler olduğu bildirildi. Vatandaşların şikayetleri üzerine 'Bu Tazr Benim' adlı program için RTÜK tarafından “Genel Ahlak, Manevi Değerler ve Ailenin Korunması İlkesine Aykırılık”  kriterlerinin ihlal edildiği belirtildi.

 

 'Bu Tarz Benim' programı için RTÜK'ün hazırladığı raporda şu bilgiler yer alıyor.

 

özkonusu programda izlenilirliğin arttırılması amacıyla gerginlik düzeyinin sürekli üst seviyede tutulmaya çalışıldığı, gerek sunucunun gerekse jüri üyelerinden bazılarının ortamı teskin etmek için herhangi bir çaba göstermek bir yana tartışmaları daha da kızıştıracak şekilde konuşmalara dahil oldukları, yönlendirdikleri tespit edilmiştir.

 

Yarışmanın belirtilen amacını aştığı, bir stil yarışması olmaktan uzaklaştığı, yarışmacıların rekabet konularının kişisel çatışmalara döndüğü, karşıdakinin rızası olmadan onun özel anlarını kayıt altına alarak gerektiğinde bununla tehdit edebilmenin başvurulabilecek bir yol olarak ortaya konulmasında bir sakınca görülmediği gözlenmiştir.

 

Sonuç olarak: Show TV’nin, mevzuatın “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” hükmünü ihlal ettiği değerlendirilmiştir.

Günün Diğer Haberleri