Küba'ya Cami Yapılacak Yer Belli Oldu

Oraya bir caminin yakışacağını belirterek Küba'ya cami tartışması getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptırmak istediği caminin yeri belli oldu. Caminin yaptırılması istenen yer Küba'da Eski Havana'da.

DÜNYA - 2014-11-20 10:15:57

Vatan Gazetesi'nden Emre Eser'in yaptığı habere göre, Türkiye ve Küba yetkilileri arasındaki bu cami yapımı sürecindeki konu ve gelişmeler Diyanet Vakfı adına Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun üstlendi. Yapılacak olan cami için Küba yönetimi Havana'da 5 dönümlük arazi ayırdı. Ayrıca bu yetkililer cami yapımını sadece bir devletin değil tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerinin de üstlenmesinden yana. Diyanet Vakfı ise, ayrılan araziye Ortaköy Camisi'nin benzerini yapmayı önerilere sundu.

 

Fotoğrafta caminin yapılacağı arazi gözükmekte. Tabelada ise, İspanyolca "Buraya cami yapılacaktır" yazıyor. Mustafa Tutkun'un konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde: 

"Cumhurbaşkanı'mızın çalışmalarımızdan haberi vardır diye düşünüyoruz. Ama detayını bilemiyoruz. Vakfımız bu konuda masrafları karşılamaya hazır. Bu fikir ilk başta vakfımızın bir projesi olarak ortaya çıktı. Karşılıklı ziyaretler gerçekleşti. Orada caminin yapılacağı arazi hazır. Ortaköy Cami'sinin benzerini yapmayı düşünüyoruz."

Günün Diğer Haberleri