Almanya'da cami kundaklanması kınandı

Almanya'da ikinci bir cami kundaklaması olayı yaşandı. Berlin’in Kreuzberg semtinde bulunan Mevlana Camiii önünde saldırıları kınayan bir etkinlik düzenlendi. Yapılanların Almanya'ya yakışmadığı vurgulandı.

DÜNYA - 2014-08-21 11:03:54

Berlin’in Kreuzberg semtinde bulunan Mevlana Camii kundaklandı. Türkler arasında saldırıya yol açan olay sonucu camide yangın çıktı. Cami önünde saldırıları kınayan bir etkinlik düzenlendi. Katılımcılar arasında Müslüman olan bir Alman İman Andrea Reimann da vardı.

 

Reimann Berlin Aziziye Camii İmamı İdris Kahraman’la birlikte bir basın açıklaması yaptı.

 

Almanca Konuşan Müslümanlar Birliği Başkanı İman Andrea Reimann,  Mevlana camisi yangınının kundaklama sonucu çıktığının polis tarafindan doğrulandığını ve zararın 1 milyon Avro’dan fazla olduğunu söyledi.

 

Reimaan bunun, Almanya’da camilere düzenlenen en büyük saldırı olduğunu vurguladı ve Alman medyasının bu olaya gereken önemi vermediğini belirtti.

 

Berlindeki camilerin ve Müslümanalrın tehdit altında olduğunu ifade eden Reimann, her an güvenliklerinin tehlike altında olduğunu dile getirdi.

 

Berlin Aziziye Camii İmam Hatibi İdris Kahraman ise camilerde Müslümanlara daima iyiliği, hoşgörüyü ve entegrasyon anlayışı içinde yaşamayı öğrettiklerini söyledi. İmam Kahraman ülke insanlarından teşekkür beklerken aksini görmenin kendilerini son derece üzdüğünü sözlerine ekledi.

 

 

Kaynak: TRT


Günün Diğer Haberleri