Seri Katilin İntikam Şüphesi

1978-1990 yılları arasında 50 kadını öldürerek 20'inci yüzyılın gelmiş geçmiş en vahşi seri katillerden biri olan Andrey Çikatilo, geçtiğimiz günlerde yaşanan yeni bir cinayetle yeniden gündeme geldi.

DÜNYA - 2014-11-20 11:26:23

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Nijni Novgorod şehrinde 1990 yılında seri katil Andrey Çikatilo'yu yakalayan polis memurunun 19 yaşındaki kızı Maria Glikina esrarengiz bir cinayete kurban oldu.

 

8 Kasım günü dolaştığı arkadaş grubundan akşam saatlerinde ayrılarak eve gideceğini söyleyen 19 yaşındaki kızdan bir daha haber alınamadı. Ertesi gün polise kızın kaybolduğu haberi verilince aramalar başlatıldı. Aramaların 4. gününde 19 yaşındaki genç kızın cesedine terk edilmiş bir evde, vücudunda çok sayıda yara izi ile ulaşıldı.

 

Genç kızın cesedine ulaşıldıktan sonra Adli tıp tarafından yapılan ilk otopsi sonucunda, kıza bir aracın çarpmış olabileceği ve kazanın açığa çıkmaması için de cesedin terkedilmiş eve saklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak genç kızın akraba ve arkadaşları, cesedin üzerindeki izlerin kaza sonucunda değil bıçak darbeleri sonucunda oluşabileceği durumda olduğunu söylüyor. 

 

14 Şubat 1994'te idama mahkum edilmiş olan ve kurşuna dizilerek infaz edilen seri katil Andrey Çikatilo'nun yakalanmasında büyük rol alan polis memurunun kızının bu ölümü ile ilgili olarak polis dışındaki herkes, intikam amaçlı olarak Çikatilo'nun yakınlarını sorumlu tutuyor.

Günün Diğer Haberleri