Faturalarınızı Atmayın

İSKİ, bu sabah İstanbul Anadolu Yakası'nda 4 gün boyunca yaşanacak olan su kesintisi hakkında bir açıklama yaptı.

GÜNCEL - 2014-11-20 12:22:38

12 ilçede 24-28 Kasım tarihlerinde yaşanacak olan su kesinti için bilgi veren İSKİ'nin açıklamasında sonra binlerce kişi ev ve iş yerlere için çözüm bulmaya çalışıyor. İşin ekonomik boyutu için de düşünen vatandaşlar, bir damacana suya 7 lira ödüyor. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, 4 günlük kesinti olmasına rağmen bu günler içerisindeki su masraflarının da faturalara yansıyabileceği söyleniyor. Konu hakkında Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu; Faturaları atmayın, belediyeden zararı isteyebilirsiniz” dedi.

 

İstanbul Su be Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) açıklamasına göre, Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesiseri Trafo Merkezleri'nde yapılacak olan elektril sistemleri revizyon çalışması sebebi ile İstanbul Anadolu Yakası'nda bazı ilçelerde 24-28 Kasım tarihlerinde 4 günlük bir su kesintisi yaşanacak. 

Su kesintisi yaşayacak olan ilçeler ise şöyle: Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Pendik, Tuzla, Adalar, Maltepe, Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe, Üsküdar, Beykoz.

 

 

3 MİLYON VATANDAŞ SUSUZ

 

Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, su kesintisi yaşancak olan İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan 12 ilçede toplam 3 milyon kişinin yaşadığını belirterek “Öncelikle 4 günlük su kesintisinin bir izahı olamaz. Teknolojik gelişmelerin geldiği düzeyde bu kabul edilemez durumda. Su en temel ihtiyaç. İnsanlar, damacana su ile el ve yüzlerini yıkayacak. 19 litrelik bir damacananın fiyatı 7 lira. Kalabalık ailelere bir günde bir damacana yetmeyebilir. Bu bölgelerde yüzbinlerce ev ve işyeri var. Söz gelimi adam catering işi yapıyor. Su olmadan nasıl hizmet verecek” şeklinde açıklama yaptı.

 

FATURALARI ATMAYIN

 

Ağaoğlu açıklamasına “Belli ki, bir ayda ödenen su faturası 4 günde ailelerin cebinde çıkmış olacak. Bu duruma yol açan belediye olduğu için insanlar yaptıkları harcamanın faturalarını mutlaka toplasınlar ve bu zarar belediyelere ödetilir” şeklinde devam etti.

 

 

DAMACANA BAYİLERİ KARDA

 

İSKİ'nin yaptığı su kesintisi açıklaması ardından vatandaşların aldıkları önlemler için Beykoz'da bulunan damacana bayileri “İstanbullu insanlar artık su kesintilerine karşı akıllandı. Kesinti lafını duyunca evde su stoklamaya başlıyorlar o yüzden bizim satışlarımızda çok bir değişim olmuyor” açıklaması yaptı. Kadıköy'deki bir diğer damacana bayisi ise, “Satışlarda büyük bir hareket olduğunu söylemek doğru olmaz eskiden kesinti zamanında biraz daha fazla satardık. Şimdi insanlar önlemini almış durumda” şeklinde konuştu.

 

 

TANKERLERLE SU DAĞITILACAK

 

Yaşanacak su kesintisi için halka tankerlerle su verme çalışmalarına başlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; "Belediye olarak halkın su ihtiyacını nasıl karşılarız diye çalışmalara başladık. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde su kesintisi yaşanmış ve hazırlıksız yakalamıştık. Be defa sorun olmaması için çabalıyoruz. Ama maalesef ülkemizdeki kamu kurumları arasında koordinasyon eksikliği var. Belediyeler bu gibi durumlarda ön bilgilendirme yapılmalı” dedi.

Günün Diğer Haberleri