Filistinli yaralılar Türkiye'ye getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 23 Filistinli dün gece saatlerinde Türkiye'ye getirildi. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler yaralılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL - 2014-08-21 11:07:41

Gazze'de İsrail katliamı devam ediyor. Kimi bombaların altında yaşamını yitiriyor kimiyse kaldırıldığı hastanede. Gazze'de birde ölmeyip, sakat kalanlar ve yaralananlar var. Gazze'deki Şifa Hastanesi yaralılara kucak açsada yer sıkıntısından dolayı herkesle ilgilenmek mümkün olmuyor. Gazze'de şifa bekleyen yaralılara Türkiye sahip çıktı.  14'ü çocuk 23 Filistinli yaralı askeri uçakla tedavi için Türkiye'ye getirildi.

 

Sabiha Gökçen Havaalanı'na inen uçakta bulunan yaralılar hastanelere sevk edildi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'ye getirilen Filistinli yaralılara ilişkin açıklama yaptı. İşler açıklamasında, "Türkiye'ye dua ve teşekkür ediyorlar. Bundan sonra da şartlar elverdiği müddetçe yaralıları getirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirten İşler, "Az önce onlardan 2'sini hastanelere gönderdik. Bacağı kopan ve çeşitli şekilde yaralananlar var. Uçağın içerisine de biraz önce girdik. Teker teker ziyaret ettik" diye konuştu.

 

Yaralıların yanında gelen refakatçilerde bulunuyor. Daha önce de 3 defada 2 yaralı, 4 yaralı ve ardından 18 yaralı Türkiye'ye getirilmişti. Şimdi ise yine askeri uçakla 23 yaralı geldi.


"Bundan sonra da şartlar elverdiği müddetçe yaralıları getirmeye devam edeceğiz" diyen İşler, binlerce masun insanın hayatını kaybettiği bu katliamın bitmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Yaralıların arasında altı yedi yaşlarında çocukların olduğuna vurgu yapan İşler, esas mağdurların çocuklar olduğunu dile getirdi.

 

İşler Uluslararası kamuoyunun da bu konuda hassas olması gerektiğine değinerek "Bu coğrafyada yaşanan acılar, gerçekten büyük sıkıntılara yol açıyor. Filistin meselesi, Filistin ile barış sağlanmadığı müddetçe de Ortadoğu'da ve İslam dünyasında barışın gelmeyeceğini herkes biliyor. Elbirliğiyle barışın sağlanması için herkesin, uluslararası camianın, Birleşmiş Milletler'in (BM) harekete geçmesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

"ULUSLARARASI KAMUOYU KÖR VE SAĞIR"

"Uluslararası kamuoyu kör ve sağıra oynuyor" diyen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Uluslararası camia ve BM Güvenlik Konseyinin şu ana kadar bir adım atmadığını, açıklamaların ötesine geçmediğini söyledi.

 

İşler, ABD'den güçlü bir açıklamanın sadece BM'nin okulu vurulduğu zaman geldiğini belirtti.

 

Saat 22.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen yaralılar, ambulanslarla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Kaynak:AA


Günün Diğer Haberleri