Mehmet Baransu Serbest

Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu, sabah saatlerinde 4 ayrı arama kararı uyarınca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve bunu twetter hesabından duyurmuştu. Baransu alınan ifadesi ardından saat 15:00 sularında serbest bırakıldığını da aynı şekilde twitter hesabından açıkladı.

GÜNCEL - 2014-11-22 17:05:56

Ankara'da 2, Adana ve Mersin'de birer dosyadan şüpheli olarak ifade vermesi gerekirken ifadeye gitmemesi sebebi ile hakkında yakalama kararı çıkartılan Mehmet Baransu, sabah saatlerinde evine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafınca tutuklanmış ve bunu ''5 polis eve geldi. Gözaltına alınıyorum. Önce hastane sonra savcılık'' twiti ile duyurmuştu.

 

İlk aşamada Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolleri yapılan Baransu, ardından iki polisin arasında Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü. Habercilerin neden gözaltına alındığı hakkındaki sorularına 'İçeri girelim bakacağız' diyerek yanıt veren Baransu'nun 4 dosyasının da basın yolu ile devlet büyüklerine hakaret konuları kapsamında olduğu belirtildi. Ayrıca Baransu'yun MİT ile ilgili olarak yazılması yasak olan bir bilgiyi paylaştığı da söyleniyor.

 

Verdiği yaklaşık 2 saatlik ifade ardından serbest bırakılan gazeteci Mehmet Baransu, adliye önünde açıklama yaptı.

 

Baransu'yun açıklaması şu şekilde:

 

"Sabah Terörle Mücadele'den 7 arkadaş geldi. Hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler. Çocukları alt kata indirdim. Sonra buraya geldik. Suçlamaları bilmiyordum. 4 dosyaydı. 3 tanesi hakaret. Biri de 2 sene önce MİT'in CHP'li ve MHP'li iş adamlarını fişleyip ihale vermemekle ilgili haber yapmıştım. Belgelerini yayınlamıştım. Konu meclise taşınmıştı. İfadeyi verdim. Serbest kaldım."

 

Sabah saatlerinde gözaltına alındığını twitter hesabından duyuran Baransu, 15:00 sularında ifadesi ardından serbest bırakıldığını da twitter hesabından "Serbest kaldım" tweeti ile açıkladı.

Günün Diğer Haberleri