Kaçakların Ölümüne Sebep Olan Organizatör Yakalandı

Geçtiğimiz günlerde 27 kaçak göçmeni taşıyan teknenin Rumelifeneri'nde batması ile birlikte göçmenlerin ve tekne kaptanının hayatını kaybettiği, 15 kişinin denizde kaybolduğu tekne faciasında organizatörlerden Kerem Şenay Çakan yakalandı. Kerem Şenay Çanak'ın ortağı olduğu iddia edilen Afgan organizatör Abdullah Ş. ise polis tarafından hala aranıyor.

GÜNCEL - 2014-11-23 14:56:34

Organizatör Kerem Şenay Çanak ve ortağı Afgan Abdullah Ş.'nin Afganlı kaçakları ve taksicilik yaptığı söylenen Cem Gök'ü 8.5 metrelik tekneyle ölüme gönderdikleri iddia ediliyor. Facia 2 Kasım'da meydana geldi. O günden bu yana organizatörler her yerde aranıyor. Kerem Şenay Çakan evinde yakalanırken, diğer ortağı Afgan Abdullah Ş. polisler tarafından aranmaya devam ediyor.

 

Polisler evinde yakaladıkları Kerem Şenay Çakan'ı Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Daha önceden kaza ile ilgili olarak teknenin ruhsat sahibi Doğan Odacıoğlu ve arkadaşı Serkan Uyar ise insan kaçakçılı ve birçok kişinin ölümünden sorumlu olarak yakalanarak Metris Cezaevine gönderildi.

 

Yakalanan Serkan Uyar'ın ifadesşnde tekneyi Kerem Şenay Çakan'ın verdiği parayla aldıklarını, tüm sorumluluğun Abdullah Ş. ve Kerem Şenay Çakan'ın olduğunu söylemişti.

Günün Diğer Haberleri