Donarak Öldüğü Söylenen Kaçak Afganlılar Öldürülmüş

Nisan ayında 9 Afganlı bulunmuş ve donarak öldükleri söylenmişti. Ancak Edirne'de yaşanan bu olayda bulunan Afganlılar'ın av tüfeğiyle vuruldukları öğrenildi.

GÜNCEL - 2014-11-23 15:52:46

Jandarma ekipleri nisan ayında Edirne'de bir ihbar üzerine Budakdoğanca Köyü Kırçeşme mevkisinde yaptıkları araştırma sonrasında çalılıkların arasından 9 Afganlı kaçak bulmuştu. Kaçakların arasında çocuk ve kadınlar da vardı. 

 

Yapılan ilk araştırmalar sonucunda kaçakların soğuklar sebebi ile donarak hayatlarını kaybettikleri söylenmişti. Ancak daha sonradan İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede kaçakların av tüfeği ile vurularak öldürüldükleri sonucuna varıldı. Jandarma, olayı bir kaçak üzerinde bulunan fotoğrafla cinayeti anlattı.

 

Kaçağın üzerinde bulunan vesikalık fotoğrafın cekildiği stüdyoda bulunan Kahramanmaraşta'ki fotoğrafçı ile görüşen jandarma ekipleri, kaçakların fotoğrafçıya Türkiye'de ikamet izni bulunan bir Afganlı ile birlikte geldikleri bilgisine ulaştı. Daha sonra ekipler bu Afganlı'ya ulaştı. Afganlı'nın ifadesinde kaçaklara öncülük edecek olan kişinin olduğu öğrenildi. Bu kişinin telefon numarasına ulaşıldı.

 

Yapılan takip sonuçlarında ve araştırmaların sonucunda Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya karıştıkları iddiası ile Adana'da E.K., Edirne'de A.F. ve L.F. Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde ise O.T. ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

 

E.K. tutuklanırken diğer gözaltına alınan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Günün Diğer Haberleri