Niğde'de sel çiftçiyi mağdur etti

Niğde'nin merkeze bağlı Hacıabdullah Kasabasında dün akşam yağan yağmur sele dönüştü. Bin 500 dekar dikili alan ile 150 adet küçükbaş hayvan telef oldu.

YEREL - 2014-08-21 14:02:55

Niğde'nin Hacıabdullah Kasabası'nda meydana gelen ses birçok çiftçiyi mağdur etti. Patates ve fasulye tarlaları yoğun yağmurun sele dönüşmesiyle zarar gördü. Çiftçilerden Fettah Şenol, 160 dekar dikili patates tarlasının selden zarar gördüğünü ve 500 bin TL'ye yakın zarar ettiğini söyledi.

 

Şenol yağmurun aniden bastırdığını, dışarı bile çıkamadıkları ifade ederek devletin kendilerine yardım etmesini istedi. Traktörleri yan yattığı, tarlaların evin önüne sürüklendiği şiddetli selde çiftçilerin emekleri heba oldu. Şenol "Ürünlerimizi yetiştirdik bu zamana getirdik. Tam verim alacağımız zamanda Cenabı Allah tarafından tufan geldi. Bu hale getirdi mahsullerimizi. Devlet buna destek çıkar mı çıkmaz mı devlete kalmış bir şey. Bizler çok mağduruz. Devlettin bu zararlarımızın karşılamalarını istiyoruz. Mağduruz bankadan kredi çektik. Mazotu faizle kullanıyoruz. Gübreyi faizle kullanıyoruz. Devletin buna bir el uzatması bir destek vermesini istiyoruz" diye konuştu.

 

Başka bir çiftçi Sercan Korkmaz ise, dikili 30 dekara yakın patatesten 25 dekarına yakının zarar gördüğünü belirtti. Kormaz, "Sel nedeniyle fıskiye ve sulama aletlerimizin hiçbiri kalmadı. Hepsi kırıldı. Devletten yardımlarını bekliyoruz. Bizi burada açıkta bırakmasın"dedi.

Sel nedeniyle hayvanları telef olan Ali Akşin ise, 150’ye yakın koyunun telef olduğunu, çoğunu traktörler ile zar zor kurtardıklarını belirtti.

 

Kaynak:AA


Günün Diğer Haberleri