Kendilerini Dinlemeyen Erkeklere ...

25 Kasım'da Hakkari Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi bir grup kadın yürüyüş gerçekleştirecek. Gerçekleştirecekleri bu yürüyüş için kadınlar kahveleri dolaşarak destek istedi. Gittikleri bir kahvede kadınlar dinlenmedikleri için erkeklere tepki gösterdi.

GÜNCEL - 2014-11-23 17:27:02

DÖKH üyesi kadınlar "kadına şiddet" için 25 Kasım'da yapacakları yürüyüşe destek olsunlar diye kahveleri dolaştılar. İlk olarak Altay Caddesi üzerindeki kahveye giren kadınların anlattıklarını dinlemeyerek oyunlarına devam eden erkekler kadınlar tarafından tepki gördü. 

 

Kadınlar adına görevli olan psikolog Özgül Doğan, erkeklerin oyunlarına devam etmelerine ve yaptıkları gürüktüye rağmen sesini yükselterek konuşarak dikkatlerini çekmeye çalıştı. Psikolog Doğan, "Kusura bakmayın sizin istirahatinizi, oyununuzu bozduk. Mekanınıza geldik. Bize iki dakika kulak verirseniz seviniriz. Siz iki dakika bile bizi dinleme zahmetinde bulunmuyorsunuz. Ama biz kadınlar olarak, hergün evde sizin bütün işlerinizi eksiksiz yapıyoruz. Bu yüzden kadına şiddete son yürüyüşünde sizden destek istiyoruz. Çünkü en büyük şiddeti erkeklerden görüyoruz" diyerek konuşmasına devam etti.

Günün Diğer Haberleri