İzmir’in tarihi stadı kapatıldı

İzmir’de tarihi geçmişe sahip olan Alsancak Stadı olumsuz şartlar taşıdığı gerekçesi ile 2014-2015 sezonundaki maçlara kapatıldı.

YAŞAM - 2014-08-21 14:39:02

Uzmanların can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönündeki raporu üzerine, 2014-2015 sezonundaki futbol maçlarına kapatıldı.

 

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 1910'dan beri kullanılan asırlık stadın kapatılması ile ilgili olarak, "Bu, zorunlu ve derhal alınması gereken bir tedbirdi" dedi. İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ise "Hem açık tribün, hem de kapalı tribün için gelen raporlar korkunç. Kapalı tribünün altında temel bile olmadığı ortaya çıktı. Tesis en küçük bir araç geçişinde, hatta rüzgarda bile sallanıyor. Bu şartlarda burada tek maç dahi oynanamaz" diye konuştu.

 

İZMİR'İN SİMGESİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 1964 yılında ilave tribünleriyle futbol oynamaya elverişli hale getirilen Alsancak Stadı'nın, adeta İzmir'in simgelerinden biri haline geldiğini söyledi.

 

TESTTEN KALDI

Alsancak Stadı'nın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü elemanlarınca yapı güvenliği testinden geçirildiğini belirten Toprak, şunları kaydetti: "Raporda, stadın bir an önce zorunlu ve ciddi manada güçlendirilmesi gerektiği ancak güçlendirmenin ekonomik olmayacağı görüşü ortaya konuldu. Ayrıca can ve mal güvenliği açısından stadın performansının mutlak surette kalktığı bildirildi. Bunun üzerine İl Spor Güvenlik Kurulu'nu topladık, 2014-2015 sezonundaki maçların burada bu şartlar altında oynanmasının mümkün olmadığı kararlaştırıldı. Kararımızı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) bildirdik. Bu, zorunlu ve derhal alınması gereken bir tedbirdi.”

 

Kaynak: TRT


Günün Diğer Haberleri