Burger King Skandalı

Burger King şubelerinden Almanya'da varolanlarında çıkan hijyen olayının ardından Burger King, 89 şubesini kapatacak. Bu durum aralarında Türkler'in de bulunduğu çok sayıda kişiyi de işsiz bırakacak.

DÜNYA - 2014-11-24 10:56:03

Araştırmacı gazeteci Günter Wallraff ve ekibi tarafından yapılan gizli çekimler ardından Yi-Ko Holding'e ait olan şubelerde hiç bir hijyen bulunmadığı ve çalışanların da oldukça ağır şartlarda görev aldıkları tespit edilmişti. Bunun ardın da Burger King 89 şubesini kapatma kararı aldı. Bu karar ile birlikte Türkler'in en çok yaşadığı ülkelerden biri olan Almanya'da çok sayıda kişi işsiz kalacak.

 

Bu olaylar ardından Türkler'in yoğun oldukları Köln Ehrenfeld kentinde 50'den fazla çalışan bir araya geldi. Kendilerine çıkış mektubu verilmediği söyleyen çalışanlar, işsizlik parası bile alamayacaklarını belirtti. Çoğunun kredi çekerek ev, araba aldığı, bazısının ailenin tek çalışanı olduğu restoran çalışanlarının mağdur duruma düşmesi karşısında, kişiler susmayacaklarını söyleyerek daha büyük eylemler gerçekleştireceklerini de dile getirdiler.

Günün Diğer Haberleri