Oğlunun Cenazesi için Cezaevinden Özel İzin

Geçen Cumartesi doğumgününden dönerken Samsun'da trafik kazası geçiren gençlerden vefat eden Kadir Baş'ın babası, oğlunun cenazesine, cezaevinden özel izin alarak jandarmalar eşliğinde katıldı.

GÜNCEL - 2014-11-24 16:48:27

Samsun'un Bafra ilçesine dönerken Çetinkaya mevkiinde geçen cumartesi bir trafik kazası meydana gelmişti. Sinop'ta doğumgünü kutlamasına giden ve dönerken otomobillerinin lastikleri patlaması sonucunda takla atan arkadaşlardan 18 yaşındaki Emre Nacak ve 15 yaşındaki Kadir Baş ile 15 yaşındaki Salik Mertcan Baş hayatlarını kaybetmişti. Vefat edenlerden Kadir Baş'ın babası cezaevinden özel izin alarak oğlunun cenaze törenine katıldı. Baba Aydın Baş, oğlunu son yolculuğuna jandarma eşliğinde uğurladı. Jandarmalar namaz boyunca dahi Baş'ın kolunu bırakmadı.

 

Geçen cumartesi meydana gelen trafik kazası Sinop'tan doğumgünü sonrası dönen Galip Öztürk Anadolu Lisesi öğrencisi Kadir Baş ve Kızılırmak Anadolu Lisesi öğrencisi, doğumgünü olan Salih Mertcan Gedik'in bulundukları 35 KA 0751 plakalı aracın lastiğin patlaması ile gerçekleşti. Gençlerin cenaze namazları, arkadaşları ve yakınlarının da katılımı ile Bafra Kaşıkçı Camii'nde gerçekleşti. 

 

Hayatını kaybeden 15 yaşındaki Kadir Baş'ın babası Aydın Baş, oğlunun cenazesine katılabilmek için cezaevinden özel izin aldı. Güvenlik önlemleri alınması ardından baba Baş, cezaevi aracı ile cenaze namazı kılınacak Kaşıkçı Camii'ne getirildi. Baş'ın namazı kılarken jandarmaların kolundan çıkmaması dikkat çekti. Gençler sevenlerin gözyaşları ve ağıtları eşliğinde araçlara götürüldü. 

 

Hayatını kaybeden Kadir Baş'ın cenazesi Balıklar Mahallesi Karaaslan Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Emre Nacak ve Salih Mertcan Gedik'in cenazeleri ise Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Hayatlarını kaybedenlerin dışında yaralanan diğer 3 gencin tedavileri ise devam ediyor.

Günün Diğer Haberleri