İlyas Salman Görenleri Şaşırttı

Avcılar'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" için Avcılar Belediye Başkanı CHP'li Handan Toprak Benli öncülüğünde CHP kadın kolları üyelerinden bir gurup kadın, sendikal örgüt temsilcileri desteği ile yürüyüş gerçekleştirdi. Sanatçı İlyas Salman da bu yürüyüşe yarısı erkek yarısı kadın olan, kadın erkek eşitliğini vurgulayan bir kostüm ile katıldı.

YAŞAM - 2014-11-24 16:53:07

Avcılar'da Atatürk Anıtı önünden yapılan yürüyüş "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" adına gerçekleştirildi. Sanatçı İlyas Salman, kadınlara destek vermek için yürüyüşe katılmak dışında kadın erkek eşitliğini vurgulayan yarısı erkek yarısı kadın olan bir kostüm de giydi. Yürüyüş Marmara Caddesi'nde başladı ve Barış Manço Kültür Merkezi önünde son buldu. İlyas Salman yürüyüşün ardından da Yıldız Kenter Sahnesi'nde kendi bedeninde iki ayrı cinsi canlandıran doğaçlama yaptı.

 

Yürüyüşe öncülük eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, yürüyüşten sonraki konuşmasında şunları söyledi:

 

"EŞİT OLMAK İNSAN HAKKIDIR"

"Hangi cinsten, hangi ırktan, milletten olursa olsun, bütün insanlar eşittir. Eşit olmak insan hakkıdır. O nedenledir ki her iki cins de eşit haklar çerçevesinde toplumda birbirini bütünleyendir. Bir diğer yarısının diğer yarısı üzerinde baskı kurması, şiddetle hükmetmesi asla kabul edilebilir değildir. Bu toplumun yarısı kadın, yarısı erkektir. Tıpkı bir bedenin üzerinde gösterdiği gibi bir toplum yarısını geri bırakarak asla ilerlemesi mümkün değildir. Bir kuşun bir kanadını bağlamak gibidir, bir atın iki ayağını bağlamak gibidir, bir insanı bir ayağından yoksun bırakmak gibidir. O toplumda aynen ne uçabilir, ne yürüyebilir ne de hedefine ulaşabilir. O nedenle de aynı toplumun diğer yarısının da aynı derecede aktif özgür ve etkin olması sağlanmalıdır. Bunu göstermek üzere kendi bedeni üzerinde bir kadın kıyafeti giymeyi kabul ederek topluma bu mesajı veren çok değerli sanatçımız İlyas Salman'a bir kez daha teşekkür ediyorum." 

Günün Diğer Haberleri