Yeryüzü Doktorları dertlere deva oluyor

Yeryüzü Doktorları Derneği, Gazzeli gence yardım elini uzattı. İsrail tarafından atılan şarapnel parçasının gözüne isabet ettiği genç kör oldu. Dernek gönüllüleri tarafından Türkiye'ye getirilen 28 yaşındaki Gazzeli genç, ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

GÜNCEL - 2014-08-21 15:37:18

Onlar derde deva ruha şifa olan Yeryüzü Doktorları...

Savaş, açlık ve çaresizlikle boğuşan yüz binlerin acısını yüreğinde hisseden bir avuç insan. 2000 yılında gönüllüler tarafından oluşturulan Yeryüzü Doktorları Derneği, bugün dünyanın neresinde bir zulüm, neresinde bir mazlum insan varsa diline, dinine, ırkına, cinsiyetine bakmadan yardım götürüyor.

 

MERHAMET HER YARAYI SARAR

"Merhamet her yarayı sarar" inancıyla yola çıkan dernek yetkilileri, Gazze'deki katliamda yaralanan gence el uzattı.

Dernek yetkilileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında şarapnel parçalarıyla gözünden yaralanan genci, Türkiye'ye getirip tedavi ettirdi.

28 yaşındaki Asaad Muhammed El Nahhal, Türkiye'de okuyan kardeşinin dernek yetkililerine ulaşması sonucu, İstanbul'a getirildi ve üniversite hastanesinde tedavi altına alındı.

Hastaneye geldiğinde göremeyen ve bir gözünün tamamen alınma ihtimali bulunan El Nahhal, yapılan müdahalenin ardından artık ışığı fark edebiliyor.

 

"BURASI İKİNCİ EVİM"

Asaad Muhammet El Nahhal, Gazze'de zor günler geçirdiklerini belirterek şuan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Nahhal, "Doktorlarım benimle çok ilgileniyor, o zor dönemin ardından buradaki karşılamayı gördükten sonra her şeyi unuttum. Türk hükümetine çok teşekkür ediyorum. Burası sanki ikinci evim." şeklinde duygularını ifade etti. El Nahhal'in doktoru Jülide Akkan ise hastanın sol gözünün çok ciddi darbe aldığını, ön ve arka taraftan patlamış halde hastaneye geldiğini ifade etti. Hastanın kör denilebilecek düzeyde olduğunu anlatan doktor Akkan, ameliyatın olumlu cevap vermesine çok sevindiklerini ifade etti.

 

Kaynak: AA


Günün Diğer Haberleri