Ali İsmail Korkmaz Davasının 5. Duruşması Bugün

Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşması bugün. Duruşma için adliyede ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bugün yapılacak olan duruşmada tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar beraatlerini istedi.

GÜNCEL - 2014-11-26 10:25:12

3 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir'de destek için katıldığı Gezi eyleminde polisin attığı gaz bombasından kaçarken, yine polis ve karşıt görüşlü kişiler tarafından dövülerek öldürülen Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki ali İsmail Korkmaz'ın 5. duruşması bugün yapılıyor. Duruşma, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşecek. Mahkeme önünde davaya destek için gelecek kişiler için barikatlar kuruldu ve geniş güvenlik önlemleri alındı. Kişiler adliyenin karşısında bulunan Erkilet Bulvarı üzerinde bekletiliyor. Adliyeye g,den tüm yaya ve araç yolları kapanırken, davayı adliyeden dinleyecek olanlar ise polis kontrolünden sonra alınıyor.

 

Adliye çevresinde çok sayıda toma, güvenlik güçleri, çevik kuvvetler ve itfaiye bulunuyor.

 

Ali İsmail Kormaz'ın duruşmasına annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile abisi Avukat Gürkan Korkmaz dışında CHP Milletvekilleri Musa Çam (İzmir), Durdu Özbolat (KAhramanmaraş), Süheyl Batum Eskişehir katılacak. Ayrıca aileye destek olan çok sayıda vatandaş ise davayı yakından takip ediyor.

 

DAVADA YARGILANAN KİŞİLER

 

19 yaşındaki ali İsmail Korkmaz, Gezi Parkı Eylemleri sırasında Eskişehir'de karşıt görüşlü kişilerve polisler tarafından dövülmüş, 38 gün boyunca yoğun bakımda kalmıştı. İlk gittiği hastanede doktorun müdahale etmemesinin de Korkmaz'ın ölümünde rol aldığı düşünülerek davada yargılanacak kişiler şöyle sıralanıyor:

 

Fırıncı İsmail Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ramazan Koyuncu, fırın işçisi Ebubekir Harlar ve polis memuru Mevlüt Saldoğan tutuklu yargılanırken, polis memurları olan Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut ve Şaban Gökpınar ise tutuksuz yargılanıyor. Bugün 5. duruşma gerçekleşecek olan davada sanıklar 'kasıtlı adam öldürmek' suçundan yargılanıyor.

 

 

Saat 09:35'te başlayacak duruşmada Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü yerin maketi mahkeme heyetinin önünde kurulmak üzere avukatlar tarafından salona getirildi.

Günün Diğer Haberleri