İnşaattan Düştü, Hayatı Kurtuldu

İzmir'de inşaata düşen bir çocuğun tedbir amaçlı tomografisi çekilince çocuğun beyninde milyonlarca lavraya rastlandı. Acil olarak ameliyata alınan çocuğun kaza sayesinde hayatı kurtulmuş oldu.

SAĞLIK - 2014-11-26 11:44:48

İzmir'de yaşayan Hamza ve Gülşah Filiz çiftinin evlerinin inşaatından düşen 3 yaşındaki çocukları Eren Filiz, ailesi tarafından Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Başında çatlak olduğu söylenen çocuk bu kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tomografisi çekilen çocuğun beyninde milyonlarca adet 7 santim çaplarında top gibi kistler olduğu ortaya çıktı. 

 

Minik Eren'in beyninde bulunan bu kistleri sokak köpeklerin yaydığı 'Tıidatik' adında oldukça tehlikeli hastalık olduğu söyleniyor. Eren bu tanıların ardından acil olarak beyin ameliyatına alındı. Ameliyat edilmese yaşama şansı dahi olmayan Eren'in aile şaşkınlık içerisinde.

 

"AMELİYAT OLMASAYDI YAŞAMA ŞANSI YOKTU"

Eren'in ameliyatını gerçekleştiren ve minik çocuğun sağlığı hakkında bilgi veren Beyin Cerrahı Opr. Dr. Sami Bardakçı, "Kitle patlasa çocuğu kaybetme riski vardı. Çünkü içinde milyonlarca larva dediğimiz yumurta var. Ameliyat olmasaydı da yaşama şansı yoktu. Beyninden 7 santim çapında top gibi kist çıkardık. Bir yıl ilaç tedavisi sürecek" şeklinde konuştu.

Günün Diğer Haberleri