'Özal'a Suikast' Davası'nda Önemli Gelişme !

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili davada sanık olan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün beraat etmesiyle Özal'a suikast davası kapandı.

GÜNCEL - 2014-11-26 14:15:45

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şüpheli görülen ölümüne ilişkin davada tek sanık olan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz müebbet hapis istemiyle yargılanmak istenmişti.

Zirve Yayınevi cinayetleri davasının itirafçı sanığı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğüne dair iddiada bulunmuştu. Özal'ın yaşamını yitirdiği yıl olan 1993'te, Şırnak'ta görevli olduğunu söyleyen Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Davanın gizli tanıkları Turgut Özal'ı, Levent Ersöz'ün de içinde bulunduğunu iddia ettikleri Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi'ne bağlı Beyaz Kuvvetler'in öldürdüğünü öne sürmüşler fakat iddialarını somut bir kanıta dayandıramamışlardı.

Gizli tanıkların iddialarını somut bir kanıta dayandıramadıkları davada beraat eden Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Özal'ın hayatını kaybettiği dönem (1993) Şırnak'ta 23. Jandarma Sınır Tugayı'nda Kurmay Başkanı olarak görevliydi.

Günün Diğer Haberleri