Oyuncuya, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden Soruşturma

"52" İl plakalı Ordu'ya turneye gitmeye hazırlanan tiyatrocu Tuncer Yığcı'nın, Facebook hesabından yazdığı "Ordu... Göreve..." paylaşımından dolayı Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik soruşturma başlattı.

GÜNCEL - 2014-11-26 15:47:45

"52" İl plakalı Ordu'ya turneye gitmeye hazırlanan tiyatrocu Tuncer Yığcı'nın, Facebook hesabından yazdığı "Ordu... Göreve..." paylaşımından dolayı Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik, tiyatro oyuncusu Yığcı hakkında soruşturma başlattı. Müdür vekilinin gerekçesi ise 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kendisi ve Devlet Tiyatroları'na karşı kışkırtmak'

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre Ankara DT oyuncusu Yığcı, “Söz Meclis’ten İçeri” adlı oyun için, Ordu iline turneye gitti.Turne sırasında oyunun fotoğraflarını kişisel Facebook hesabından paylaşarak, fotoğrafların altına "Ordu... Göreve..." yazdı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik, Yığcı’nın yayınladığı bu mesajı ile ilgili olarak hakkında disiplin soruşturması başlattı. Yığcı’ya başlatılan soruşturmanın gerekçesinde, "DT Genel Müdür Vekili’nin (Mustafa Kurt), görevden alınmasından sonra sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla makama atanması muhtemel kişiyi (Nejat Birecik) kast ederek, 'Ordu... Göreve...' şeklinde orduyu göreve davet niteliğinde ifadeler kullandığınız ve bu ifadelerin birden çok kişiye ulaşarak, alenileştirdiğiniz iddia edilmektedir" denildi. Gelişen bu olaylar üzerine Devlet tiyatrosu oyuncusu Tuncer Yığcı’nın savunması istendi.

Günün Diğer Haberleri