Erdoğan: "Esnaf gerektiğinde polistir"

Gezi Parkı Direnişi sırasında gaz bombasından kaçarken siviller ve polisler tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın 5'inci duruşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuşma yapıyordu. Erdoğan'ın yaptığı konuşmada bahsettiği esnaflarla ilgili açıklama, akıllara Ali İsmail Korkmaz'un ölümünden sorumlu esnafları getirdi.

GÜNCEL - 2014-11-26 17:10:57

Gezi Parkı Direnişi sırasında Eskişehir anadolu Üniversitesi İngilizce bölümü 1. sınıf öğrencisi olan henüz 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, bazı karşıt görüşlü kişiler ve polisler tarafından dövülmüş, 39 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Aylar geçmesine rağmen Ali İsmail Korkmaz'ın davası devam ediyor. Bugün Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 5'inci duruşması görüldü. Davanın görüldüğü sırada ise Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuşmasına devam ediyordu.

Erdoğan; “Esnaf ve sanatkar demek altını çizerek ifade ediyorum ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir. Gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hakemdir. Gerektiğinde de şefkatli bir ağabeydir, kardeştir. Taksici, şoför deyip geçemezsiniz. Mahallenin ağabeyidir, mahallenin bekçisidir. Bakkal, kasap, manav, terzi deyip geçemezsiniz. O mahallenin adeta ruhudur. Sokağımızın, semtimizin vicdanıdır. Çok açık söylüyorum; esnafı çıkarıp aldığınızda Türkiye tarihinde geriye hiçbir şey kalmaz” şeklinde yaptığı açıklama ile tepki çekti.

 

"SÖZ BİTTİ!"

Ali İsmail Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, mahkemenin devam ettiği saatlerde esnaflarla ilgili konuşma yapan Erdoğan'ın sözlerine tepki amaçlı twitter hesabından, "Söz bitti!" notunu paylaştı.

Günün Diğer Haberleri