Atatürk'e Hakarete RTÜK'ten Ceza Yok

Kanal A ekranlarında yayınlanan 'Resmi Tarihten Gerçek Tarihe' adlı programda Atatürk'ün rüşvetçi olduğu iddalarını değerlendiren RTÜK'ten programa herhangi bir ceza verilmedi.

GÜNCEL - 2014-11-26 18:06:12

Geçtiğimiz günlerde Kanal A ekranlarında yayınlanan 'Resmi Tarihten Gerçek Tarihe' programına araştırmacı yazar Said Alpsoy konuk olduç Alpsoy, Atatürk'e dayanan ciddi iddialar ortaya attı. Alpsoy'un iddiasına göre, Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa'nın Türk vatandaşlığına alınması karşılığında zamanın parası ile 900.000 lira rüşvet alındığını söyledi. Bu iddiaların Atatürk'in şahsına dayandığını söyleyen araştırmacı yazar konunun araştırılması talebinde bulundu.

 

Said Alpsoy'un Kanal A'da katıldığı programda ortaya attığı bu iddialar gündeme bomba gibi otururken, RTÜK'te de tartışma yarattı. Dünkü RTÜK toplantısında CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan, Ali Öztunç ve BDP kontenjanından seçilen üye Ahmet Yıldırım ile MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak Atatürk'e hakaret olduğunu ve bunun için ceza verilmesi gerektiğini savunurken, Ak Parti kontenjanından seçilen 5 üye ise bu sözlerin hakaret içerikli olmadığını söyledi. Sonuç olarak RTÜK tarafından kanala ve programa herhangi bir ceza verilmedi.

Günün Diğer Haberleri