Türkiye’nin yeni Başbakan adayı Davutoğlu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

SİYASET - 2014-08-21 16:38:21

Merakla beklenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

 

Kuyumcu titizliği ile çalışma yaparak bu ismi belirlediklerini dile getiren Erdoğan, bütün istişareler yapılarak ismin belirlendiğini belirtti. Erdoğan, “Bütün arkadaşlarımız bu görevi layıkıyla yerine getirebilirdi. Biz kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Partimiz içinde fitne çıkarmak isteyenler emellerine ulaşamadı. Tuzaklara fırsat vermedik. Öne çıkan isimlerden birisini seçmek gerekiyordu. Bizde isim olarak ” diye konuştu.   

 

Davutoğlu kimdir?

Ahmet Davutoğlu, Türk siyasetçi, uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi.

 

1 Mayıs 2009'da, Dışişleri Bakanı olarak TBMM dışından atandı. 58., 59. ve 60. hükümetler döneminde başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve hem bakanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevlerinde Abdullah Gül'e dış politika başdanışmanlığı yaptı. 24. Dönem Konya Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ahmet Davutoğlu, evli ve dört çocuk babası olup; İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

Günün Diğer Haberleri