İstanbul'da 4 Gündür Elektrik Yok

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Akçaburgaz Mahallesi'nde 4 gündür elektriklerin olmaması sebebi ile mahalleliler isyanda.

GÜNCEL - 2014-11-27 11:11:55

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Akçaburgaz Mahallesi'nde elektrik hatlarındaki arıza sebebi ile 4 gündür olmayan elektriğin giderilmesi için mahalle sakinleri yetkililere ulaşamadıklarını söylüyor. İddialara göre daha önceden de bu mahallede sıkça bu arıza ile karşılaşılıyordu. 

 

Son olarak geçen pazar günü akşam saatlerinde yeniden giden elektrik için çağrılan yetkililer sorunu çözemedi. Mahalle sakinleri 4 gündür elektriğin olmadığını ve çocukların soğuktan titreyerek durduklarını söyleyerek duruma isyan etti.

 

4 gündür elektirk olmadığı içn perişan olan mahalleli, soğuktan korunmak için çocukları ile battaniye altında oturuyor. Aydınlanmak için mum yakan mahallelilerden iş yeri sahiplerinden bazıları ise jeneratörlerle kendilerine geçici çözüm bulmaya çalışıyor. Sokak başında yer altı kablolarının onarımı için çalışan ekiplerin çalışmaları sürerken bir mahalle sakini bu duruma oldukça tepkili şekilde şu açıklamayı yapıyor: "Bu bölgede yeni yapılaşma çok fazla. Elektrik hatları ise eski. Bu nedenle hatlar artık bu yükü kaldıramıyor. Sürekli elektrik sorunu yaşıyoruz. Pazar gününden bu yana elektriğimiz yok. Esnaf, aileler ve çocukları çok mağdur durumdalar. Elektriği olan akrabalarımızın yanına gidiyoruz. Bu konuya artık bir çözüm bulunsun." 

 

"ÇOCUKLAR SOĞUKTAN TİTRİYOR"

 

Bir mahalle sakini ise çocuklarını düşünerek "Bir bölümü tamir ediyorlar. Diğer bölümde sorun oluyor. Bakın burada ben titriyorum. Çocuklar da evde titriyor. Yetkililere ulaşamıyoruz. Muhtar yok, elektrik idaresi ilgilenmiyor, belediyeye ulaşamıyoruz" diyor.

Günün Diğer Haberleri