Davayı Kaybetti - Öldü

Mezdeke grubu üyesi Aynur Kanbur, olduğu ameliyatlar sonucunda oluşan kalıcı dikişler sebebi ile Estetik Cerrahı Güner Uysal'a dava açmıştı. 3 yıl boyunca süren davanın sonuçlanması ardından 2 saat kadar sonra Uysal kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

GÜNCEL - 2014-11-27 12:37:22

Mezdeke dans grubu üyelerinden olan 47 yaşındaki Aynur Kanbur, meme kanseri tedavisi için gördüğü radyoterapi sebebi ile oluşan kitleler için ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu ameliyatlar sonucunda vücudunda kalıcı dikiş izleri kaldığı gerekçesi ile Kanbur, ameliyatı gerçekleştiren doktor Güner Uysal'a İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 50 bin liralık dava açtı.

 

"EKSİK MÜDAHALELERDE BULUNULDU"

 

Aynur Kanbur, mesleğinden dolayı fiziğine önem verdiğini söyleyerek, “Sağ göğsümde çıkan kitle nedeniyle meme kanseri olduğum anlaşıldı. Radyoterapi görmek zorunda kaldım. Bu, göğsümdeki silikonda kapsülleşme oluşturdu. Plastik ve Estetik Cerrahı Güner Uysal’a gittim. Yapılan üç ameliyat sonrası sağ göğsümde dikiş izleri oluştu. Tüm tedavilere rağmen bu dikiş izleri geçmediği gibi psikolojim bozuldu. Doktorun yanlış ve eksik tıbbi müdahalesinden dolayı bu davayı açtım” sözlerinin yazılı olduğu dilekçe verdi.

 

"SUÇSUZUM"

 

Doktor Güner Uysal ise kendisi ise gelen bu suçlamaları kabul etmeyerek “Kendisi bana meme protezi yaptırmak üzere başvurmuştu. Ameliyatlar başarılı geçti. Ancak hasta bana meme protezinin olmadığını, ağrılar ve sızılar çektiğini söyledi. İkinci ameliyatta kapsülü kırdık, yani sertleşmiş dokuları çıkardık. Düzelme olmadı. Üçüncü ameliyatta bu defa protezi çıkarıp daha büyük bir protez koydum, ancak bir sonuç alamadık. Daha sonraki aşamalarda hastanın radyoterapi tedavisi gördüğünü anladık. Radyoterapi, bizim tedavilerimize engel oluyordu. Kemoterapi aldığını gizlemiş olabilir, suçsuzum” savunmasında bulundu.

 

MAHKEMEDEN SONRA ...

 

Mezdeke dans grubu üyesi Aynur Kanbur'un doktoru Güner Uysal için açtığı yaklaşık 3 yıl süren bu davanın kararı önceki gün görülen duruşmada sonuçlandı. Mahkeme Uysal'ı haksız bulurken, Uysal'a 17 bin lira tazminat ödemesini hükmetti. Güner Uysal mahkeme ardından gittiği muayenehanesinde 2 saat kadar sonra kalp krizi geçirdi. Salık ekiplerinin müdahaleleri başarısız kaldı ve Uysal kurtarılamadı. Doktorun avukatı Nilay Işık ise, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen müvekkilim kurtarılamadı" dedi.

Günün Diğer Haberleri