Katil Kadının Duruşmasında Olay

Zonguldak'ta kendisine şiddet uyguladığı için kocasını boğarak öldüren kadının yargılandığı duruşmada oğlu ölen adam hakimle tartıştı.

GÜNCEL - 2014-11-27 14:30:58

Zonguldak Kozlu ilçesinde 8 Ocak tarihinde eşi Mehmet Ali'yi tartıştıkları için boğarak öldüren Ayşegül Erke daha sonra polise teslim olmuştu. Kocasını öldürme gerekçesi, meşru müdafaaya giren kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ancak sanığın cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesi ile 24 yıla kadar hapsi istenmişti.

 

Dava devam ederken Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya sanık Ayşegül Erke, müştekiler Ethem Erke ve Derya Balkan ile tarafların avukatları katıldı. 

 

Süre verilmesi talep edilen mahkeme heyeti duruşmayı 18 Aralık'a erteledi. Müşteki tarafın avukatı ise duruşmanın yoğunluğundan dolayı daha da ileri bir tarihe atılmasını istedi. Karar ocak ayına bağlanmışken, baba Ethem Erke, öldürülen oğlu Mehmet Ali Erke'nin ölüm yıldönümü ile aynı ayda duruşmanın görülmesini istemedi.

 

Mahkeme Başkanı, babaya "Hariçten gazel okuma. Duruşma için başka bir tarih verdik, o tarihi avukatın istemedi. Tabi ki verilen tarihi bekleyeceksin" diye tepki verdi. Baba ise, başkana "Ben hariçten gazel okumuyorum, adalet istiyorum" dedi. Erke'nin kaçma şüphesi bulunmaması, adli kontrol yeterli olacağı kanaatleriyle tutuksuz yargılanmasına devam edilerek, mahkeme heyeti tarafından duruşma 29 Ocak tarihine ertelendi.

Günün Diğer Haberleri