Cezaevine Böyle Gönderildi

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nün eski öğretim üyesi olan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, "başörtülü öğrencisinin eğitim hakkını engellediği" gerekçesi ile mahkemece verilen hapis cezasını çekmek üzere Foça Cezaevi'ne gönderildi.

EĞİTİM - 2014-11-27 14:53:33

Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, cezaevine gönderilmeden önce birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda bir konferansa katıldı. Konferans saatler öncesinden doldu. "Aydınlanma Hapsedilemez" adlı pankartlar açılarak Pekünlü'nin konuşması beklendi.

 

Eşi ile birlikte konferansa katılarak "Evren ve Evrim" konulu konferans veren Pekünlü, "Rennan Hoca yalnız değildir" sloganları ile destek gördü. Pekünlü bu desteğe duygulanarak gözyaşlarını tutamazken "Beni ben yapan sizlersiniz. Bu son ders değil, daha yapacak çok iş var, sona gelmedik" şeklinde konuştu.

 

1,5 saat kadar süren konferansta konuşmasını bitiren Pekünlü, destek verici sloganlara "mücadele devam edecek" cümlesiyle karşılık verdi.

 

Konferans ardından Pekünlü eşi ve yakın arkadaşları ile Foça Cezaevi'ne gitmek üzee kendisine ait araçla yola çıktı.

 

Türbanlı bir öğrencinin derse girmesine engel olduğu gerekçesi ile Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nün eski öğretim üyesi olan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü 2 yıl 1 ay aldığı hapis cezası için cezaevinde.

Günün Diğer Haberleri