Gıda Yardımı Durduruldu

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 5 ülkede yaklaşık 1,7 milyon Suriyeli sığınmacılara yaptıkları gıda yardımını durdurduğunu açıkladı.

DÜNYA - 2014-12-02 17:16:58

Dünya Gıda Programı tarafından BM'nin 5 ülkedeki Suriye sığınmacılarına yaptıkları gıda yardımını durdurduklarına dair yapılan açıklamada, bağışçıların taahhütlerini yerine getirmemeleri sebebi ile kaynak yetersizliği yaşandığını, bu sebeple de Lübnan, Ürdün, Irak, Musul ve Türkiye'de bulunan Suriyeli mülteciler için yapılan gıda yardımının durdurulduğu belirtildi. 

 

Dünya Gıda Programı Direktörü Ertharim Cousin, "Birçok aileye yapılan gıda yardımının kesilmesi yıkıcı sonuçlar doğuracaktır" diyerek bu durumun Suriyeli mültecilerin sağlık be güvenliklerini tehlikeye atacağını, ardından ise Suriyeli mültecileri misafir eden ülkelerin de bu durum karşısında sorunlarla karşılaşabileceğini ifade etti.

 

Aralık ayında ihtiyaç duyulan 64 milyon dolarlık kaynaklara ulaşılırsa gıda yardımlarının devam edebileceği de söylendi.

Günün Diğer Haberleri