Messi'yi Ülkesinde İsteyen Lider

Kuzey Kore lideri Kim Jong, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'yi ülkelerinde misafir etmek istediğini söyledi.

DÜNYA - 2014-12-02 18:02:07

Geçen yıl başkent Pyongyang'da Kuzey Kore lideri Kim Jong desteği ile bir futbol okulu açıldı. Bu futbol okuluna gençler büyük ilgi gösterirken, 9-11 arasında olan 200'ü erkek, kızların da bulunduğu çocuklar bu okulda eğitim görüyor. Futbol eğitimi gören hemen hemen tüm çocuğun hefedi ise Messi olabilmek.

 

Asya Futbol Konfederasyonu Yürütme Komitesi Üyesi Kuzey Koreli Ham Un-Gyong, Filipinler'in başkenti Manila'da bir açıklama yaptı. 

 

Açıklama ise şu şekilde:  "Messi’yi ülkemize davet etmek istiyoruz, çünkü çocuklarımız onu çok seviyor. Pyongyang’da açılan futbol okuluna gittiğimde, çocuklara ’en çok hangi futbolcuyu seviyorsunuz’ sorusunu sorduğumda hepsi ’Messi’ cevabını veriyor. Gerçekten Kuzey Kore’de Messi sevgisi çok büyük. Okulda internetten Messi videoları seyrediyorlar, onun hakkındaki kitapları okuyorlar."

 

Ülkesinde herkes gibi Kuzey Kore Lideri Kim Jong'un da tüm lig maçlarını takip ettiğini ve futbolu sevdiğini söyleyen Han Un-Gyonh, Kuzey Kore Liderinin, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'yi ülkesinde misafir etmek istediğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri