Aziz Yıldırım'a Hapis Cezası İstemi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyor.

SPOR - 2014-12-03 17:36:06

11 Mayıs 2014 günü Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadında gerçekleşen Fenerbahçe Şampiyonluk kutlamaları sırasında Başkan Aziz Yıldırım'ın kullandığı sözler sebebi ile Genç Fenerbahçeliler (GFB) kurucusu Sefa Kalya, Yıldırım için suç duyurusunda bulundu. Sarı-lacivert kulübün başkanı Aziz Yıldırım için "Hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis isteniyor.

 

Birden fazla kanal tarafındn canlı olarak yayınlanan Fenerbahçe şampiyonluk kutlamaları sırasında Aziz Yıldırım lehine yapılan tezahüratlar ardından Yıldırım tribünlere dönerek "Terbiyesizlik etmeyin, sizi bir daha stada sokmam, terbiyesizler, paralı köpekler, bu kadar da ağır hakaret ediyorum" demişti. GFB kurucusu Sefa Kalya bu olay ardından Yıldırım için "Hakaret" suç duyurunda bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddiannamede Yıldırım'ın suçlamaya ilişkin olarak verdiği dilekçede olay günü Sefa Kalya'nın tribünde olmadığı, onun bulunmadığı bir yerde kendisine yönelik hakarette bulunulmuş olamayacağı ifadeleri yer alıyor.

 

İddiannamade Başkan Yıldırım'ın söylemiş olduğu sözlerin Sefa Kalya'nun onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu kaydedildi. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada bu sebepten dolayı Aziz Yıldırım hakkında "Hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. 

Günün Diğer Haberleri