ABD IŞİD’i havadan vurdu

ABD kaynaklarından yapılan açıklamaya göre ABD hava kuvvetleri, Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenledi. Düzenlenen saldırılarda 4 IŞİD militanının öldürüldüğü açıklandı.

DÜNYA - 2014-08-21 21:42:42

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının yaptığı açıklamaya göre Amerikan savaş uçaklarının IŞİD'e ait mevziiyi vurarak yok ettiği ya da hasara uğrattığı aktarıldı. Ayrıca Irak’ta 8 Ağustos'tan bu yana 90 hava saldırısının düzenlendiğini, bu saldırıların 57'sinin Musul Barajı yakınlarındaki Irak güçlerine destek için yürütüldüğünü kaydetti.

 

4 IŞİD MİLİTANI KİŞİ ÖLDÜ

Ordun, Musul'da terör örgütü IŞİD’e yönelik saldırısında 4 IŞİD militanın öldürüldüğü bildirildi. Peşmerge kaynaklarından alınan bilgiye göre ise, ABD ordusu, Irak ordusu destekli Peşmerge güçlerinin ele geçirmeye çalıştığı Musul'un batısındaki petrol zengini Zemar nahiyesinde IŞİD militanlarının bulunduğu aracı hedef aldı. Bombardımanda 4 IŞİD mensubu öldürüldü.

 

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmişti. Söz konusu çatışmalar nedeniyle yüzbinlerce sivil göç etmek zorunda kaldı. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları, IŞİD'in kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

Günün Diğer Haberleri