Süpriz Danışman

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlık görevine kürt siyasetinin önemli isimlerinden olan Şerafettin Eşçi'nin kızı Zerin Elçi Coşkun getirildi.

SİYASET - 2014-12-05 17:03:23

Bugün Resmi gazete tarafından Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ile ilgili yapılan atamalar yayınlandı. Daha önce Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi olan Ayşe Sinirlioğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na Ümit Yalçın ile birlikte getirilerek eşinin yardımcısı konumunda bir göreve atanmış oldu. Ayşe Sinirlioğlu Eylül ayında da müşteşar yardımcısı vekili olarak görev yapmışt.

 

 İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına Fatih Yıldız, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğüne Can Dizdar, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığına İhsan Mustafa Yurdakul, Tercüme Dairesi Başkanlığına Armağan İnci Ersoy, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığına Salih Mutlu Şen atanırken, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcılığına Hatice Oya Tungaçağlı, Kuzey Avrupa ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığına Füsun Aramaz, Amerika Genel Müdür Yardımcılığına Ece Öztürk Çil, İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığına Şebnem Cenk tayin edildi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlık görevine getirilen Zerrin Elçi'nin babası Şerafettin Elçi hukuk fakültesi mezunu ve 49'lar davasında yargılanmıştı. Ayrıca Elçi 8 ay Diyarbakır cezaevinde de kaldı. 1977'de Mardin milletvekili oldu, 1978-79 tarihleri arasında ise Ecevit hükümetinde Bayındırlık Bakanlı olarak görevde bulundu. Son olarak 12 Eylül darbesinde otuz ay hapis yattı.

Günün Diğer Haberleri