Tedavisi için NBA'e Transfer Oldu

2012 yılında akut lösemi teşhisi konulan 5 yaşındaki Gibson'un hastalığının tedavisi için gerekli paranın karşılanması amacı ile, küçük çocuk 1 günlüğüne NBA ile sahaya çıktı.

DÜNYA - 2014-12-06 13:01:25

JP Gibson adındaki minik çocuğa 2012 yılında yani 3 yaşındayken akut lösemi hastalığı teşhisi konuldu. Çocuğun tedavi görebilmesi için gerekli para ise NBA'in başarılı takımlarından Utah Jazz'ın küçük çocuğu 1 günüğüne kendi takımına transfer etmesi ile sağlandı. Küçük çocuk, bir günlüğüne takımla sahaya çıkarak çalışarak tedavi parasını kazanmış olacaktı.

 

Ekin ayında Utah Jazz takımı ile birlikte sahaya çıkan minik adamın hareketleri, sevimliliği herkesi şaşırttı. JP'nin annesi ise, oğlunun spor dallarının hepsini sevdiğini ancak en çok basketbolla ilgilendiğini söyledi.

 

Anne Megan Gibson, JP henüz bir yaşındayken bile ben ve eşimle beraber oturup maçları izlerdi. Daha 1,5 yaşındayken yatmadan önce her gece basket atmak için ısrar ederdi. Bir basketbol takımına yazılması için 6 yaşına kadar beklemesi gerekiyor ama sürekli olarak bize o kadar sabrının olmadığını söylüyor" diyerek konuştu.

 

Küçük çocuk "Anything Can Be" (Her şey mümkün) adındaki projeyle 6 Ekim'de hayalini gerçekleştirdi. Bu proje hem hasta çocuklarının hayallerini gerçekleştiriyor hem de tedavileri için gerekli maddi yardımları topluyor.

(Hürriyet)

Günün Diğer Haberleri