Kırmızı Kart Gösterdiği Oyuncudan Dayak

8 yıllık Amatör Küme hakemliği yapan 26 yaşındaki Serkan Birkan Kanat, yönettiği bir maçta kırmızı kart gösterdiği oyuncudan, başka bir maçın devre arasında dayak yedi.

GÜNCEL - 2014-12-06 14:13:25

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı Çankırı İl Hakem Kurulu'na bağlı olarak görev yapan 8 yıllık Amatör Küme hakemi olan Serkan Birkan Kanat, 1. Amatör Küme takımlarından Çankırı Karatekin Spor-Kızılırmak Spor karşılaşmasında takım kaptanı ve orta saha oyuncusu olan Ramaza Koç'un rakibine yaptığı sert müdahale ardından sarı kartını gösterdi. Çankırı Karatekin Spor futbolculuğu dışında Karatekin Üniversitesi'nde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda da Spor Şube Müdürü olarak görev alan Ramazan Koç, yaptığı itirazlar ardından ikinci sarı kartı da görerek kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.

 

Sahadan çıkan Koç, tel örgülerin arkasından hakemi tehdit etti. Koç, daha sonra başka bir maçın devre arasında arkadaşlarına malzeme götürürken karşılaştığı Serkan Birkan Kanat'a saldırdı. Bu saldırıda hakemin gözü morardı, kulaklarında çınlamalar oluştu ve burnu kırıldı. Çankırı Devlet Hastanesi'ne götürülen hakem 10 gün iş göremez raporu aldı. Kanat olayı yargıtaya taşıdı.

 

Oyuncu tarafından saldırıya uğrayan Kanat, "24 Kasım’da yönettiğim mücadelede kendisini ihraç ettiğim futbolcu, beni tehdit etmişti. Bir hafta sonra oynanan ve görevli olmadığı, hava muhalefeti nedeniyle futbolcu arkadaşlarıma malzeme götürdüğüm maçın ilk devre arasında kırmızı kart gösterdiğim futbolcu tarafından darp edildim. Çankırı Yenimahalle karakolu’na giderek şikayette bulundum. Bana yapılan saldırı, futbol terörüdür. Bu terörü bana uygulayan ise sahada futbol oynayan, aynı zamanda Çankırı Karatekirn Üniversitesi Spor Kültür Daire Başkanlığı’nda Spor Şube Müdürü olarak görev yapıyor. Sahadan ihraç edilince ’Senin hakemliğini bitirecem, seninle dışarıda görüşecem, dövmeyince olmayacak’ gibi tehditler savurdu. Bu tehditleri raporuma da yazdım. Ben sadece sahada görevimi yapıp, ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdim. Bu tür insanlar nasıl spor şube müdürü olarak görev yapıyor, anlamak mümkün değil" açıklamasında bulundu.

 

Emniyete futbolcu Koç ile ilgili suç duyurusunda bulunan hakem Serkan Birkan Kanat'ın babası da haklarını sonuna kadar arayacaklarını, maddi, manevi tazminat için tüm yetkililere başvuracaklarını söyledi. Baba Hüseyin Kanat, ayrıca Koç hakkında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da gerekli işlemlerin yapılmasını istediğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri