İnternet Kullanıcılarının Dikkatine!

İran'da gelen yeni uygulamaya göre artık kimlik bilgileri girilmeden internete girilmeyecek.

DÜNYA - 2014-12-07 12:47:02

İran Ulaştırma Bakanı Mahmud Vaizi'nin yaptığı açıklamaya göre, internet sisteminde yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulamaya göre, kullanıcılar internete girmeden önce kimliklerinin tespit edilmesi gerekiyor.

 

Mehr Haber Ajansı haberine göre, İran Ulaştırma Bakanı Mahmud Vaizi, İran'ın başkenti Tahran'da bir basın toplantısı düzenledi. Vaizi, bu toplantıda ülkedeki internet kullanıcılarına telefon numarası gibi internet numarası verileceğini açıklaadı. Vaizi, "Bu uygulama, iletişim araçlarının şeffaf kullanılmasında yeni bir yöntem. Şu anda söz konusu projenin altyapısı oluşturuluyor. Bu uygulamayla izinsiz internet kullanımını ve dolandırıcılığı önlemeyi hedefliyoruz. İnternet kullanıcıları telefon kullanıcıları gibi internet numarasına sahip olacak. Bu uygulamayla kullanıcıların gizliliğini ihlal etme niyetinde değiliz" şeklinde açıklamalarına devam etti.

 

E-devlet sistemlerinin geliştirilmesi için Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından imzalanan bu uygulamalarına ülkenin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Günün Diğer Haberleri