"Aleviyim, IŞİD'e Araç Satmam"

Sahte kimlikler kullanarak kiraladıkları 500 aracı Suriye'den geçirip IŞİD'e sattığı iddia edilen şüpheli yakalandıktan sonra kaçmıştı. Şüpheli Adana Emniyeti'in kurmuş olduğu özel ekip sayesinde yeniden yakalandı. "Ben Aleviyim, IŞİD’e araç satmam" diyen şüpheli gözaltına alındı.

GÜNCEL - 2014-12-07 13:05:55

Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre bir oto kiralama firması, daha önceden kendisinden araç kiralayıp aracı bir daha geri getirmeyen Hasan Sayid Y.'yi gördükten sonra diğer oto kiralamacı arkadaşlarını da çağırdı. Sayid Y.'yi linç etmeye çalışırken polis kişilere müdahale etti. Üzerinden ruhsatsız silah ve sahte kimlik çıkan şahıs ifadesi alınmak üzere Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. Zanlı parmak izine götürülürken kelepçesini çıkararak kaçtı.

 

 

Polis ekiplerinin elinde kaçan zanlının yakalanması için Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek yeniden talimat verdi. Zeybek'in talimatı ile Asayiş Şube Müdürlüğü'nde bulunan en iyi 10 kişinin toplandığı bir ekip oluşturuldu. Hatay'ın İskenderun ilçesinde olduğu tespit edilen zanlının yakalanması için, ekibe İskenderun ilçesini iyi bilen, oralı olan polisler eklendi.

 

Zanlı İskenderun'dan Suriye'ye kaçmak üzereyken yakalandı. Üzerinde ruhsatsız silah bulunan zanlı İskenderun adliyesine çıkarıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana polisi diğer işlemler için dün zanlıyı Adanaya getirdi. Adli tıp kurumuna sağlık kontrolleri için getirilen zanlıya burada basın mensupları sorular sordu. Şüpheli bu sorulara, "Ben Aleviyim IŞİD’e araç satmam. Benim oto kiralama yerim vardı benim de araçlarımı çaldılar. Ben bu davalardan beraat ettim" şeklinde yanıt verdi.

 

Zanlıya polis tarafından ruhsatsız silah taşımak ve sahte kimlik suçlarından işlem yapıldı. Ayrıca zanlı için otomobil hırsızlığı ile ilgili de başka illerde başvuru olup olmadığı da inceleniyor.

Günün Diğer Haberleri