"Köpeğim Yerine Çocuk da Ölebilirdi"

İzmir Karşıyaka'da 45 yaşındaki sahibi Güneş Akyıl tarafından parkta gezmek için çıkarılan köpek, aydınlatma direğindeki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Köpeğin sahibi ise, köpeğinin yerine elektrik akımına kapılanın bir çocuk da olabileceğini söyledi.

GÜNCEL - 2014-12-07 13:45:11

Diyetisyen olarak çalışan Güneş Akyıl, 'Rottweiler' cinsi 4 yaşındaki Lina adınaki köpeğini akşam saatlerinde Gode Cengiz Parkı'na gezmeye çıkardı. Akyıl, arkadaşı ile telefonda konuşmak için köpeğinin tasmasını elektrik direğine bağladı. Bir süre sonra elektrik akımına kapılan köpeğe kimse müdahale edemedi. 'Lina' nın sahibi ise, 1 yıl önce sokakta yaralı olarak görüp sahiplendiği köpeğinin telef oluşunu gözyaşları ile izledi.

 

Güneş Akyıl köpeğinin ölümünün ardından şöyle konuştu:

 

"Köpeğimle parka dolaşmaya gelmiştim. Uslu durmadığı için ve dışarıdaki yiyecekleri yemesin diye demirden dikenli tasmasından direğe bağladım. Birden can çekişmeye başladı. Çevredekiler elektrik çarptığını söyledi. Beni de çarptı ama bir şekilde direkten ayrıldım. Maalesef köpeğimi kaybettim. Burası çocuk parkı, burada elektrik kaçağı olacağı aklımızın ucundan bile geçmez. Ben de akıma kapılıp ölmüş olabilirdim. Benim canımdan çok sevdiğim köpeğim Lina, bu çocuk parkında elektrik direğindeki Kaçak yüzünden öldü. Acım çok büyük. Burada ölen bir çocuk da olabilirdi. Yetkililer bu konuda duyarlı olsun, ben de şikayetçi olacağım."

 

TEDAŞ ekipleri ve Karşıyaka Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan incelemede direk ve yakınında herhangi bir kaçak akım tespit edilmediği söylenirken köpeğin güçlü olduğundan dolayı yere düşen ampülün kırıldığını ve  yağışlı havanın yarattığı kaygan zeminin yumuşak olması sonucunda ise direğin yerinden oynamasının köpeğin demir tasmasında bulunan metalden akım geçmiş olabileceğini belirtildi. Başka benzer bir olayla karşılaşılmaması açısından ekipler, parktaki elektriği kesip pazartesi günü yeniden bir inceleme yapacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu ise, ölen köpeğin sahibini arayarak üzüntüsünü belirtti.

Günün Diğer Haberleri